Projeni Hemen Başlat
İşinize yapacağınız her dijital yatırım size yeni müşteri ve kazançlar getirecektir.
Web sitem Google da çıkmıyor. Ne yapmam lazım? Dijitale yeni başlayan birçok kişinin yanılgısı, internet sitesi kurulduğunda hemen görünür olacağını zannetmesidir. Tabi Google Search Console bağlantıları yapılmamış, gerekli optimizasyon işlemleri gerçekleştirilmemiş siteler için geçerli bu durum. Web sitenizin Google’de çıkmama nedenleri arasında en başta SEO (arama motoru optimizasyonu) uyumunun tamamlanmamış olması gelir.
Siteniz yapıldıktan hemen sonra gerekli Google bağlantılarının kurulması önemlidir. Bu bağlantılar kurulmadığı takdirde Google botları sizin internetteki varlığınızdan haberdar olamaz. Bu da web sitenizin internetin karanlık sayfalarında kaybolmasına yol açar.
Web site görünürlüğü için öncelikle sitenizin eksiksiz şekilde tasarlanması ve tamamlanması gerekir. Gerekli mobil uyumluluk kontrollerinin tamamı gerçekleştirilmelidir. Ardından siteniz canlıya alınır alınmaz, Google Search Console hesabınızı oluşturmalısınız. Bu bağlantıyı tamamlamak için site kurulurken aldığınız alan adını ve G mail hesabınızı kullanmanız gerekir. Sitenizin index alması için bütün işlemleri tamamladığınızı düşünüyorsanız sıra bazı teknik ve site içi SEO çalışmalarına gelir. Burada da devreye web tasarım uzmanları ve SEO uzmanları girer.
Web sitem Google da çıkmıyor diyorsanız, dikkat etmeniz gereken önemli konulardan bir tanesi de URL yapısıdır. URL yapınızın doğru olduğundan emin olmalısınız. Bütün sayfalarınızın düzgün şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol etmelisiniz. URL içinde Türkçe karakter, büyük harf ve boşluk bulunmamasına özen göstermelisiniz. Aksi takdirde internet sayfanız bozuk olarak görünür.
Sayfalarınızın tamamının düzgün olduğundan emin olduktan sonra Robots.TXT ve sitemap ayarlarını tamamlamalısınız. Bütün işlemleri doğru şekilde gerçekleştirdiğinizde web siteniz indexleme açısından uygun hale gelir.
Google Search Console ile Web Sitesi İndeksleme
Google Search Console web sitesi ekleme işlemini şu şekilde gerçekleştirebilirsiniz:
- Önceden açmış olduğunuz Gmail adresinizle Google Search Console hesabı oluşturun. Mülk ekle, dediğinizde karşınıza doğrulama sayfası çıkar.
- Web sitesini Google ekleme yöntemleri kısmına ulaştığınızda karşınıza iki ayrı sekme gelir. Bunlardan URL ekleme kısmını tercih ederek site adınızı boşluk kısmına yapıştırabilirsiniz.
- Karşınıza yeni bir ekran gelecek. Burada beş ayrı doğrulama yöntemi var. HTML etiketini tercih ederek (açık kaynak kodlu sitelerinizde) doğrudan Google Search Console bölümüne aldığınız kodu yapıştırabilirsiniz.
- Birden çok doğrulama yönteminden birini tercih ettikten sonra sitenizin Google botları tarafından görünür hale gelmesini sağlayabilirsiniz.
Bütün bu işlemleri kendi başınıza yapmakta zorlanıyorsanız sizin için web sitenizi kurup yönetebilecek bir uzman ekiple anlaşabilirsiniz. Web siteniz için Wix ya da WordPress gibi açık kaynak kodlu yazılımları kullanmadıysanız ekleme yöntemlerinde değişiklikler olabilir. Özgün yazılımlar için Google Search Console bağlantısında sorun yaşarsanız site Google da çıkmıyor, diye hemen paniklemeyin. Bu noktada size alanında uzman dijital bir ekip destek olabilir.
Web Sitenizin SEO Performansını Artırma Yöntemleri
Web sitenizin optimizasyonlarını gerçekleştirdikten sonra internetteki sıralamanızın değiştiğini fark edebilirsiniz. Kod yazılımı temizse, sayfalarınızın tamamı birbirine bağlıysa gerekli Google bağlantılarınız tamsa internette index almaya başlarsınız. Bütün her şeyi yaptığınızı düşünmenize rağmen bir sorun olduğunu fark edebilirsiniz. Bazen güncellemeler nedeniyle bazen de doğru yaptığınızı düşündüğünüz hatalı işlemler sonucu web siteniz Google’de görünmeyebilir.
Her gün internette birçok kişinin aradığı terimlerden biri ne biliyor musunuz? Web sitem Google’da görünmüyor. Bu sorunla karşılaşan birçok kişi var. İlk defa kendi sitenizi kendiniz yapıyorsanız ya da web tasarım sonrasında sitenizle ilgili işlemleri kendiniz yapıyorsanız böyle hatalar almanız normaldir. Önemli olan araştırmak ve doğru uzmana ulaşmaktır.
Google arama sonuçlarında çıkmayan siteyi düzeltme işlemini sizin yerinize uzman yazılımcılar yapabilir. Web sitenizin tamamlanmasından SEO uyumunun yapılmasına ve SEO stratejilerinin gerçekleştirilmesine kadar her adımda bir profesyonelle çalıştığınızdan emin olmalısınız.
Web sitenizin Google algoritması tarafından kabul gören bir yapıya gelmesini sağlayan SEO stratejileri şu şekildedir:
- Öncelikle bütün görsellerin optimize edilmesi sağlanır.
- Hakkımızda, ana sayfa, kategori, blog ve iletişim gibi sekmelerin tamamı kusursuz şekilde inşa edilir.
- Rakip analizi ve anahtar kelime analizleri yapılır.
- Sitenin SEO skoru hesaplanır. Hata veren kısımlar düzeltilir.
- Kategori içerikleri hazırlanır ve siteye yüklenir.
- Aylık blog planı ve hedef anahtar kelimeler kapsamında belli sayıda içerik yazılır ve siteye yüklenir.
- İçeriklerin etiketlerinin ve görsellerinin düzenlemesi yapılır.
- Yükleme sırasında iç bağlantılar oluşturulur.
- Okunurluk açısından düzgün bir içerik girildiğinden emin olunur.
Web siteniz için gerekli düzenlemeleri yaptırdıktan sonra daha üst sıralarda yer almaya başlarsınız. İçerik hedeflemelerinizi doğru anahtar kelime üzerinden yaptıktan sonra internette görünürlüğünüz hayli yükselir.
Robots.txt ve Sitemap Ayarları
İşte meşhur soru: Google’da web sitem neden çıkmıyor? Robots.txt ve sitemap ayarlarını yapmadığınız ya da yaptırmadığınız için olabilir. Robots.txt ayarlarını yaparak sitenizde hangi sayfaların Google erişimine açık olacağını belirleyebilirsiniz. Bu sayede daha sağlıklı bir web sıralaması elde edebilirsiniz.
Site haritası ayarlarını, Google Search Console bağlantınızı doğruladıktan sonra karışınıza çıkan mülke git, sekmesine basarak yapabilirsiniz. Sitenizde yer alan harita kodunu buradaki kısmı yapıştırarak harita kaydınızı oluşturabilirsiniz.
Bütün bu işlemleri tek başınıza yapmak zor gelebilir. Yapmak isteseniz bile kendi web sitenizi yayınlamak ve düzenlemek için gerekli vakti bulamayabilirsiniz. Burada devreye yine profesyonel web tasarımcılar ve SEO uzmanları girer.
Google İndeksleme Sorunlarını Giderme
İnternet sitem Google da çıkmıyor, diyorsanız indeksleme sorunlarının olası nedenleri arasında:
- Sitenizin doğru şekilde Google araçlarına tanıtılmaması,
- Site içi optimizasyonların yapılmaması,
- Sitenin çok yeni olması ve henüz Google botları tarafından keşfedilmemesi,
- İçeriklerinizin özgün olmaması ve okunurluğunun düşük olması,
- Yanlış anahtar kelime hedeflemeleri,
- İçeriklerin fazla kısa yazılması,
- Konu başlığıyla içeriğin alakasız olması,
- Spam anahtar kelime kullanımı,
- Yetersiz anahtar kelime kullanımı,
- Semantik kelimelere yer vermeme,
- Arama motoru güncellemeleri sonucunda sitenizin yenilenmemesi,
- Head etiketlerinin kullanılmaması gibi uzun bir liste yer alır.
Web sitesinin Google’da çıkmaması nasıl düzeltilir? Bunun için öncelikle bir SEO analizi gerçekleştirmelisiniz. Google araçları ya da özel SEO analiz araçlarıyla sayfanızın yüklenme hızı, sayfa yapısı incelenir. Birbirine bağlı olmayan dosyalar varsa bunların da iç linklemeler yoluyla diğer sayfalara bağlanması sağlanır. Böylece SEO açısından sorun teşkil eden alanların bulunup düzeltilmesiyle sayfanız index almaya başlar.
Düzenli içerik ve teknik SEO desteği, backlink gibi çeşitli dış SEO çalışmalarıyla güçlenir. Zamanla üst sıralarda hatta ilk üç sıra içinde yer almaya başlayabilir. Bu her zaman her sektör ve internet sitesi için aynı değildir. Bazı sektörlerde rekabet oldukça zorludur. Bu noktada SEO stratejisi açısından rakiplerden farklı yöntemler denemek, farklı anahtar kelime kombinasyonlarıyla da yola devam etmek gerekir.
Sıkça Sorulan Sorular
Sitem Google Aramalarında Neden Çıkmıyor?
Muhtemelen siteniz, SEO uyumu açısından gerekli işlemlerden geçmemiştir. Site içi görsel optimizasyonu, temiz kod yazılımı konusunda sitenizde problemli kısımlar bulunuyor olabilir. Web sitem Google’da görünmüyor diyorsanız bunun nedenlerinden bir tanesi kategori açıklamanızın ve blog içeriklerinizin kalitesiyle ilgilidir. İçeriklerin kalitesi, düzgün optimize edilmiş olması, arama niyetiyle uyumu web sitenizin kullanıcılarınız tarafından bulunması ihtimalini artırır.
Her Şeyi Yaptım Ama Neden Hala Web Sitem Google da Çıkmıyor?
Bunun birden çok sebebi olabilir. Sitenizi gerçekten SEO uyumlu hale getirdiyseniz Google botlarına onu keşfetmesi için biraz zaman tanıyın. Bu zamanı tanırken rakip analizi ve anahtar kelime analizlerini gerçekleştirerek doğru blog içerikleri yazmaya özen gösterin. Bu sayede sizin anlattığınız bilgilere ulaşmak isteyen kişileri internet sitenize ulaşmaya teşvik edebilirsiniz.
Bütün web çözümleri, yazılımlar, SEO stratejileri için Yonka Soft ile iletişime geçerek web sitenizin Google’de çıkmama nedenleri hakkında bilgi alabilirsiniz. SEO hizmeti ve danışmanlığı noktasında destek alarak internetteki görünürlüğünüzü artırabilirsiniz.
Benzer Makaleler
YonkaSoft, İnovasyon ve Kaliteyle Tanışın!
Web Tasarım ve Yazılım alanında Türkiye'nin lider firması Yonkasoft olarak, web tasarım için özel çözümlerle buradayız! Farklılığımızı hissedin, siz de fark yaratın.
YonkaSoft olarak, bütçenizle uyumlu çözümler sunarak, firmanızın Web Tasarım ve Web Yazılım ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılıyoruz. Hassasiyetlerinizi ve beklentilerinizi titizlikle analiz ediyor, projelerinizi hayata geçirirken sizinle işbirliği yapıyoruz. Bilgi ve tecrübemizi güven ve güler yüzle birleştirerek, hayallerinizdeki projelere ulaşmanız için yanınızdayız.
Stratejik düşünce, profesyonel iş planları, kusursuz tasarım, yüksek kalite ve beğeni odaklı yaklaşım, YonkaSoft'un temel prensipleridir. Uzun süredir sektörde hizmet vererek; web yazılım, web tasarım, grafik tasarım, e-ticaret, wordpress, seo, dijital pazarlama, hosting, domain, sosyal medya yönetimi, reklam ve pazarlama konularında uzmanlıklarımızı geliştirdik.
YonkaSoft, Yonka Yazılım Teknoloji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin çatısı altında bir markadır. İnovasyon ve kaliteyle tanışmak için web sitemizi ziyaret edin. Sizin için özel çözümlerimizi keşfedin, birlikte başarıya adım atalım!"
© 2024 Yonkasoft, Yonka Yazılım Teknoloji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin Tescilli markasıdır.